my blogger's frenzz

Jumaat, 18 Mac 2011

kawen + malam pertama + pregnant + bersalin


Salam ari Jumaat ye sume...yeaaa, its truly friday..my pra-feberets day..huhuhuhu..eh, act nk cite la sal sesi gosip wanita di ari jumaat..& da topics is..well bace title pun dh tau kan...duhhhh~~
kami td de la 4 orang anak dare + sorang mak dare duk la soksek time lunch, besela pompuan..dr 1 topik, smpai 1 topik..as long as i remember, mule2 rasenye topik charity, then topik tsunami japan + "siape rosmah??", pastu t'nmpk Malek Noor lm TV, soksek2 lak sal Malek Noor..hahahahaha..and end's up with this scary true story i've ever heard..ooohh shit...

Pemangsa rasenye kami si anak dare ni la yg teruja & t'lbh excited nk tau pngalamn si mak dare..b'cz she is pregnant, soklan cepu cemas yg rjin d'tnye & rase2 jenuh dah mk dare ni nk jwp adlah, "rase x perot gerak? rase berat x bwk baby? rase x baby tendang?"..hahaha..layankan jela kanak2 ribena ni yep..

then soklan melarat sampai msuk bab bersalin, yg ni p'mulaan cite scary..ade ke mak dare cite nnt kite punye ehem2 pas b'salin kene jahit & then s'mggu kite kene kencing & berak berdiri...yes i repeat B.E.R.D.I.R.I!!!!!
WTH????..siyes kah??..nape mak saye xde story moli pong??..haishh..how come nk berak berdiri??..x t'keluar rasenye bahan buangan 2,,mereka pun malu2 nk kuar cz takot t'sepit if saye berak berdiri..kihkihkihkih..

ok, tuk menambahkan lg keterujaan & kePROPAan cite, kite proceed bab malam p'tame lak..huhuhu..auwww..blushing* blushing*
-i always thought dat dis nite is a heaven's nite dat give us all da luxury feels-
but..teeetttt...u are wrong girl..freaking wrong!!..duhhhh~
ape yg ak leh simpulkan dlm penceritaan mak dare b'dasarkan pemahaman ak bahawasanya malam pertama adalah malam yg SAKIT BUKAN SEDAP!!!
she said, s'minggu wo0o die nangis..WHAT???
ak xtau la kalo orag laen, laen orang laen pnglaman ye dak??,,
and 1 thing for sure, yg BERDARA & X BERDARA pun laen pnglamnye..hikhikhik..

erm, setakat ini sajalah ringkasan takzkirah kami di ari Jumaat..
da scary's Jumaat day story..hukhukhukhuk..

but anyway, all da KESAKITAN & KESUSAHAN yg ak story kt atas ni adalh kenyataan ke atas sebuah PENGORBANAN seorang wanita tuk melahirkan seorang KHALIFAH didunia ini,
and dats why "SYURGA DIBAWAH TELAPAK KAKI IBU"
sgt berhak!!!



4 ulasan:

muhammad rizzuwan berkata...

amende r...nape la ditakut2kn bebudak kecik yg xmatang lagi ni yg permikiran mereka masih susah menerima...bkn sume ibu yg melahirkn ank tu akan terkoyak die nye faraj...kes2 terkoyak tu sbb kdg2 ade ibu time nk melahirkn ank tu pembukaan faraj nye xbesar tuk menampung pengeluaran bayi tersebut tu psl la die leh terkoyak skit..ianya bergantung pd susuk tubuh bdn siibu, tu psl la org2 tua ckp gadis yg berbontot besar @ tulang pinggul yg besar sng melahirkn ank, kerana faktor tersebut la ade yg sng lahirkn ank ade yg susah lahirkn ank, tu lom jenis lahirkn ank kena bedah lg..

muhammad rizzuwan berkata...

malam pertama--> hahahahah..mengikut kajian kesihatan, mereka yg terlalu merasakan kesakitan atau keperitan tanpa ada rasa kenikmatan@kesedapan di mlm pertama adalah kerana individu itu berada dlm keadaan tertekan, ketakutan, keresahan, & berbgi2 lg rase ketika berjimak/bersetubuh/making love & etc, al-maklum la tu la mlm pertama die tido berteman..kerana gejala itulah individu tersebut merasakan bende2 cmtu...kerna itu jugalah sebelum bersama kena bertenang,dimulakn kata manis & manja<---ianya tuk menghilangkn rasa gugup & gementar, kene bermanja2 dlu, berkasih sayang dlu, <--bahasa omputih Foreplay, jgn main redah je<---tu gelojoh namanya...

p/s: tuk lebeh pengetahuan cari la buku2 agama ttg hal2 tersebut ianya byk dipasaran..

muhammad rizzuwan berkata...

~SYURGA SUAMI DI TAPAK KAKI IBU MANAKALA SYURGA ISTERI DI TAPAK KAKI SUAMI~

^^iera wania^^ berkata...

yela..dh name pun xkwen lg..mane la tau..nak2 pulak diorng duk cite PROPA..ira pun rase cite mereka2 ini PROPA je lebih,,hahahahahaha...

eh,yg ko nyebok je kt cni nape??..sebo0ooookkk..shuhh..shuhh~!